Χαιρετισμός Προέδρου ΟΣΚ

Είναι μεγάλη μας τιμή η πρόσκληση για συμμετοχή στη σημερινή ημερίδα για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Αρτέμιδα.

Εδώ και δεκαετίες, ο ΟΣΚ αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη και τον τεχνικό σύμβουλο του Υπουργείου Παιδείας στις σχολικές υποδομές. Παράλληλα έχει αναπτύξει σημαντική συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αρτέμιδος – Σπάτων.

Από το Δεκέμβριο 2013, οι αρμοδιότητες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων μεταβιβάσθηκαν στη νέα εταιρεία του ελληνικού δημοσίου, την ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ. Η αποστολή της νέας εταιρείας θα είναι να παρέχει σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εκπαιδευτικές υποδομές και να είναι πρωτοπόρος και καινοτόμος στην παροχή εκπαιδευτικών υποδομών, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Επομένως δεν θα υπάρχει κανένα διοικητικό κενό στην παροχή υποδομών παιδείας προς τους Δήμους.

Η υλοποίηση σχολικών υποδομών είναι έργο με ύψιστη κοινωνική σημασία για τη χώρα, όπως και για κάθε τοπική κοινωνία. Η επιτυχία του εγχειρήματος βασίζεται στην εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων. Οι Δήμοι και ο ΟΣΚ -οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ πλέον- μαζί μπορούν να υλοποιήσουν την κοινή επιθυμία όλων των Υπουργείων για  ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, σε έργα υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους.

Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της σημερινής συζήτησης θα είναι όχι μόνο η πληρέστερη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων, αλλά και η αναζήτηση λύσεων και η καταγραφή των επόμενων ενεργειών για την επίλυση όλων των ζητημάτων.

Ηρακλής Δρούλιας

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s