Τράπεζα Αίματος

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Άρθρο 1ο: Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδος δημιουργεί τράπεζα αίματος με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε αίμα όλων των μαθητών αγοριών και κοριτσιών ζουν στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος και πηγαίνουν σε κάποιο δημόσιο σχολείο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Σπάτα ή στην Αρτέμιδα, ή σε παιδικό σταθμό του Δήμου Σπάτων- Αρτέμιδος. Επίσης σκοπός της τράπεζα αίματος είναι η κάλυψη των αναγκών σε αίμα όλων των μελών της Ένωσης όπως και ατόμων πρώτου βαθμού συγγένειας των μελών της Τράπεζας Αίματος.

Άρθρο 2ο: Η Τράπεζα Αίματος θα φέρει την επωνυμία Τράπεζα Αίματος Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδος.

Άρθρο 3ο: Μέλη της τράπεζας αίματος θα είναι όλοι οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους πηγαίνουν σε κάποιο δημόσιο σχολείο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Σπάτα ή στην Αρτέμιδα, ή σε παιδικό σταθμό του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, όπως και οι πρώτου βαθμού συγγενείς τους. Μέλος της τράπεζας αίματος μπορεί να είναι και οποιοσδήποτε συμφωνεί με τους σκοπούς της τράπεζας αίματος και με το παρών καταστατικό.

Άρθρο 4ο: Για τη λειτουργία της τράπεζας αίματος ορίζεται 3μελής επιτροπή αποτελούμενη από τον εκάστοτε Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γ. Γραμματέα του Δ.Σ. της Ένωσης. Η επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία εάν είναι παρόντα τουλάχιστον 2 από τα τρία μέλη της και λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις με πλειοψηφία 2 εκ των 3 μελών. Η επιτροπή κατά τις συνεδριάσεις της κρατά βιβλίο πρακτικών με ευθύνη του Γ. Γραμματέα της Ένωσης και λογοδοτεί για τις αποφάσεις της στο Δ.Σ. της Ένωσης.

Άρθρο 5ο: Δικαίωμα παράληψης αίματος έχουν:

  • Κατά προτεραιότητα όλοι οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους πηγαίνουν σε κάποιο δημόσιο σχολείο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Σπάτα ή στην Αρτέμιδα, ή σε παιδικό σταθμό του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, ανεξάρτητα εάν είναι αιμοδότες, όταν η ανάγκη για αίμα αφοράν κάποιον μαθητή.
  • Όλοι αιμοδότες μέλη της τράπεζας αίματος εάν η ανάγκη για αίμα αφορά τους ίδιους ή κάποιο άλλο πρώτου βαθμού συγγενή τους.
  • Όλοι οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους πηγαίνουν σε κάποιο δημόσιο σχολείο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Σπάτα ή στην Αρτέμιδα, ή σε παιδικό σταθμό του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και που δεν είναι αιμοδότες, επειδή αποδεδειγμένα δεν μπορούν να είναι αιμοδότες για λόγους υγείας.

Σε όσους δικαιούνται δικαίωμα παραλαβής αίματος χορηγείται ειδική ταυτότητα.

Άρθρο 6ο: Όσοι σύμφωνα με το άρθρο 5 δικαιούνται παραλαβή αίματος, έρχονται σε συνεννόηση με την 3μελή συντονιστική επιτροπή προκειμένου να παραλάβουν τον αίμα.

Άρθρο 7ο: Για να χορηγηθεί αίμα απαιτείται η προσκόμιση εντολής γιατρού από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική.

Άρθρο 8ο: Έδρα της Τράπεζας αίματος ορίζεται το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Άρθρο 9ο: Στα μέλη αιμοδότες συνίσταται να δίνουν αίμα  δυο φορές το χρόνο μετά από συνεννόηση με την 3μελή συντονιστική επιτροπή της Τράπεζας αίματος, σε οργανωμένες αιμοδοσίες που θα πραγματοποιούνται από κινητές μονάδες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, ή και με ατομική πρωτοβουλία. Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο το μήνα Ιούνιο όπως και στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου. Αίμα μπορούν επίσης να δώσουν και στις μονάδα αιμοληψίας που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Άρθρο 10ο: Αιμοδότες που θα δώσουν πάνω από 2 φορές αίμα (οι άνδρες μπορούν μέχρι και 4 φορές το χρόνο) έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων μελών.

Άρθρο 11ο: Η συντονιστική επιτροπή της Τράπεζας αίματος ορίζει τον Γ. Γραμματέα της Ένωση να έρχεται σε επαφή με το Αιματολογικό Εργαστήριο του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και να διοργανώνει τις αιμοληψίες όσον αφορά τον τόπο, την ημερομηνία και την ώρα.

Άρθρο 12ο: Η ποσότητα του αίματος που μπορεί να παραλαμβάνει κάποιος που δικαιούται αίμα σύμφωνα με το άρθρο 5 του παρόντος ορίζεται κατά περίπτωση από την Συντονιστική Επιτροπή και μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορεί να υπερβαίνει τον σύνολο των φιαλών που έχει κατατεθεί από το συγκεκριμένο μέλος.

Άρθρο 13ο: Το παρών καταστατικό μπορεί να τροποποιηθεί ή να καταργηθεί μετά από αυξημένη πλειοψηφία (2/3) των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s