Στιγμές από την 7η Βραδιά χορού

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 7η βραδιά χορού που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδας με τη βοήθεια των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων του δήμου μας.

Εκ μέρους του ΔΣ, στο άνοιγμα της βραδιάς τονίστηκε ότι ο χορός είναι αναπόσπαστο τμήμα των εξωσχολικών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης που διοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων, προσπαθώντας να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλουν οι οικογένειες να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες των παιδιών, με τρόπο όσο γίνεται πιο οικονομικό. Φυσικά έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι αυτή η προσπάθεια θα έπρεπε να είναι τμήμα του αναλυτικού προγράμματος του σχολείου, και να παρέχεται σε όλους τους μαθητές, δωρεάν μέσα στα πλαίσια ενός πραγματικά ολοήμερου σχολείου που θα καλλιεργεί τα ταλέντα και τις δεξιότητες των παιδιών, που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Αυτή η προσπάθεια θα έπρεπε επίσης να είναι έργο του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου, που θα έπρεπε να έχει πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων, δωρεάν για τα παιδιά μας. Γιατί οι Σύλλογοι γονέων δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ούτε το δημόσιο σχολείο, ούτε το Δήμο. Ήδη, αναγκάζονται να ζητάνε από τους γονείς χρήματα για τα προγράμματα των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης και να θεωρούν κάποιοι ότι ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των επαγγελματιών της κάθε ειδικότητας. Ζητάμε και διεκδικούμε κατά συνέπεια να αναλάβει ο Δήμος τα προγράμματα που αυτή τη στιγμή διεξάγουν οι σύλλογοι γονέων, δωρεάν για όσα παιδιά το επιθυμούν, όπως και να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι για το σκοπό αυτό.

Στη βραδιά χορού παραβρέθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού Πολιτισμού Παιδείας & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας «Ο Ξενοφών» κος Δ. Γκέλιας, ο δημοτικός σύμβουλος κος Π. Λάμπρου, ο αντιπρόεδρος του αθλητικού οργανισμού και τοπικός σύμβουλος Αρτέμιδας κος Ν. Μιχαϊλίδης, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Αρτέμιδας κα Μ. Στουρνάρα και ο υποδιευθυντής του 3ου Δημοτικού Αρτέμιδας κος Δ. Γκούνας.

Το ΔΣ της Ένωσης ευχαριστεί το 3ο ΔΣ Αρτέμιδας για την παραχώρηση του χώρου και του εξοπλισμού και το 7ο ΔΣ Αρτέμιδας για την παραχώρηση της μικροφωνικής εγκατάστασης.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.