ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ του 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

 

Οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδας διαμαρτυρόμαστε γιατί αν και το εκπαιδευτικό έτος έχει ξεκινήσει εδώ και έναν σχεδόν μήνα, τα παιδιά μας μόλις τώρα ξεκίνησαν πλήρες ωράριο, παρά τις εξαγγελίες σας ότι φέτος η σχολική χρονιά αρχίζει χωρίς προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα διαμαρτυρόμαστε γιατί με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου παιδείας και των διευθύνσεων εκπαίδευσης:

  1. Περίπου το 1/3 των τμημάτων του σχολείου, είτε δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία των μαθηματικών είτε αυτή γίνεται από εκπαιδευτικούς άλλους ειδικοτήτων, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στις 25/8. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο το μάθημα των μαθηματικών να διδάσκεται από καθηγητές Φυσικής, Βιολογίας, Χημείας, Πληροφορικής κλπ. Με την απόφασή σας όχι μόνο υποβαθμίζετε σοβαρά την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας, αλλά θα εκθέσετε και αξιόλογους εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που τους αναθέτετε.
  2. Ένα μήνα τώρα εκπαιδευτικοί έρχονται και φεύγουν από το σχολείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει σωστά το μάθημα και ελπίζουμε αυτή η ταλαιπωρία να έχει τελειώσει πλέον. Μας στέλνετε εκπαιδευτικούς από την άλλη άκρη της Αθήνας για να διδάξουν για 2 ή 3 ώρες και στη συνέχεια να πάνε σε άλλο σχολείο. Αντί να στείλετε έναν εκπαιδευτικό για 12 ώρες, στέλνετε 2 ή 3 της ίδιας ειδικότητας για να διδάξουν από 3 ή 4!!!! Έτσι όμως το σχολείο γίνεται κέντρο διερχομένων εκπαιδευτικών και χάνεται ο δεσμός εκπαιδευτικού-μαθητή.

Απαιτούμε να πάρετε τα μέτρα σας για να ξεκινήσει άμεσα ολόκληρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών μας, με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που θα διδάσκει τα μαθήματα της ειδικότητάς του (ειδικά στα μαθηματικά), θα είναι αποκλειστικά εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας, που δε θα τρέχουν στα μισά σχολεία της ανατολική αττικής για να συμπληρώσουν το ωράριό τους, που δεν θα είναι το σχολείο μας απλά 3 ώρες για να συμπληρώσουν το μάθημά τους.

Άρτεμις 3/10/2016

ΤΟ ΔΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s