ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων Αρτέμιδος συζήτησε προ ημερησίας διάταξης τα παρακάτω ψηφίσματα που κατέθεσε το Δ.Σ της Ένωσής μας, τα οποία και ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

 Για άλλη μια χρονιά εκατοντάδες μαθητές των Σπάτων και της Αρτέμιδας, αλλά και οι γονείς τους ταλαιπωρούνται καθώς δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει (και κανένας αρμόδιος δεν γνωρίζει το πότε θα ξεκινήσουν) οι σχολικές μεταφορές.

Για τους μαθητές του δήμου μας είναι απολύτως αναγκαία η ύπαρξη σχολικών μεταφορών, καθώς οι αποστάσεις από τις σχολικές μονάδες είναι μεγάλες. Επιπλέον οι κεντρικοί οδικοί άξονες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και φυσικά οι αστικές συγκοινωνίες δεν επαρκούν για τη μεταφορά των μαθητών.

 

Η ύπαρξη σχολικής μεταφοράς είναι πρωτίστως θέμα ασφάλειας για τα παιδιά.

 

Πάρα πολλές περιοχές στο Δήμο μας είναι αραιοκατοικημένες, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, δεν υπάρχει καν ασφαλτόστρωση και φυσικά υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα. Για αυτό άλλωστε το λόγο οι χιλιομετρικές προβλέψεις της ΚΥΑ 24001/2013 σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ισχύσουν για τους μαθητές του Δήμου μας.

 

Απαιτούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μεριμνήσουν ώστε ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσουν οι σχολικές μεταφορές. Για αυτό το σκοπό η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδος διοργανώνει κινητοποίηση την Τρίτη 30/9 στις 8:30 στη διασταύρωση Λ Καραμανλή και Αρτέμιδος. Σε συνεργασία με τους γονείς θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, κλείνοντας σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα σχολεία του Δήμου, εάν δεν υπάρξει ταχύτατη επίλυση του προβλήματος.

 

Ζητάμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Μεταφορών, Περιφέρεια Αττικής και ΟΑΣΑ, για το διάστημα αυτό που ακριβώς με ευθύνη της πολιτείας δεν έχουν ξεκινήσει οι σχολικές μεταφορές, να βρουν μια λύση ώστε οι μαθητές και οι γονείς-συνοδοί τους που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία για να μεταφέρονται προς και από το σχολείο, να μεταφέρονται δωρεάν.

 

Τέλος επειδή δεν μπορεί κάθε χρόνο να μπαίνουμε στην ίδια διαδικασία, και επειδή επαναλαμβάνουμε ότι οι σχολικές μεταφορές είναι πρωτίστως θέμα ασφάλειας των μαθητών, καλούμε την κυβέρνηση, την περιφέρεια και την ΚΕΔΕ σε συνεργασία, να δώσουν ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα των σχολικών μεταφορών που θα στηρίζεται στην ύπαρξη κατάλληλου δημόσιου φορέα.

 

 

Σπάτα 23/9/2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΣΠΑΤΩΝ

 Το ΚΥ Σπάτων θα έπρεπε να έχει 11 ιατρούς, 6 ειδικευόμενους, και 18 άτομα νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές του 1986. Σήμερα 30 χρόνια μετά και ενώ ο μόνιμος πληθυσμός στο Δήμο έχει υπερδιπλασιαστεί το ΚΥ Σπάτων υπολειτουργεί με 6 ιατρούς μόνιμο προσωπικό (οι δυο μάλιστα απουσιάζουν σε άδεια) και 4 συμβασιούχους επικουρικούς. Ενώ εδώ και έναν σχεδόν χρόνο στο ΚΥ Σπάτων δεν υπάρχει παιδίατρος. Είναι προφανές ότι το ελλιπέστατο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, καταβάλλοντας ταυτόχρονα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί, σε βάρος της οικογενειακής τους ζωής.

 

Οι δημότες Σπάτων Αρτέμιδος, οι οποίοι δεν μπορούν να καλυφτούν από το ΚΥ Σπάτων (π.χ. έλλειψη παιδιάτρου) είτε υφίστανται μια τρομερή ταλαιπωρία, καθώς δομές δημόσιας υγείας δεν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση.

 

Το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή και οι εργαζόμενοι του Κ.Υ εμπαίχτηκαν από τους αρμόδιους της 1ης Υ.ΠΕ. που ενώ υπόσχονταν στην άμεση τοποθέτηση προσωπικού, όχι μόνο δεν υλοποίησαν τις υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα προχώρησαν σε «εντέλλεσθε» στον διοικητή του Κ.Υ.

Επειδή το πρόβλημα έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις, ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας και την 1η Υ.ΠΕ Αττικής:

 

  • Την πλήρη στελέχωση του ΚΥ Σπάτων ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού.
  • Την άμεση τοποθέτηση 2 παιδιάτρων καθώς οι μικροί δημότες μας δεν μπορούν να καλυφτούν ούτε καν επικουρικά από άλλες ειδικότητες
  • Επάνδρωση όλων των απαραίτητων υποδομών, με σύγχρονα μηχανήματα, υλικά και προσωπικό: τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τμήμα επείγουσας ιατρικής, τμήμα βραχείας νοσηλείας, ακτινολογικό, υπερηχογράφο, μικροβιολογικά-βιοχημικά εργαστήρια κτλ

 

 

 

Σπάτα 23/9/2014

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.