Συνάντηση με αντιπεριφερειαρχη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 

Σήμερα 18/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κο Φιλίππου όπου του θέσαμε τα ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές στο Δήμο μας σχετικά με τις μεταφορές:

  1. Τα 9 από τα 14 δρομολόγια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι μέχρι τώρα «άγονα» δηλαδή δεν έχει ενδιαφερθεί για αυτά κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο. Πέρσι για αυτό το λόγο, καταργήθηκε στην πράξη η μεταφορά στο 3ο και στο 7ο Δημοτικό Αρτέμιδος. Φέτος ακόμα χειρότερα έχουμε για το ίδιο σχολείο δρομολόγια «φιλέτα» και δρομολόγια «άγονα» με αποτέλεσμα π.χ. στο 1ο-5ο Δημοτικό Αρτέμιδος να αναλάβουν τα ταξιδιωτικά γραφεία τα 2 από τα 3 δρομολόγια. Σε αυτό το πρόβλημα δεν λάβαμε κάποια απάντηση από την περιφέρεια.
  2. Τους θέσαμε ότι στο 1ο-5ο και 4ο Δημοτικά σχολεία τα δρομολόγια της επιστροφής έχουν προγραμματιστεί για τις 13:15 αναγκάζοντας του μαθητές της Α &Β Δημοτικού να περιμένουν στο σχολείο για μια επιπλέον ώρα, κάτι που είναι απαράδεκτο. Από την περιφέρεια μας απάντησαν ότι οι ώρες των δρομολογίων βγήκαν με ευθύνη των διευθυντών των συγκεκριμένων σχολείων, ότι μπορεί να τροποποιηθούν τα δρομολόγια, αφού πρώτα ξεκινήσουν, αρκεί και οι διευθυντές των σχολείων να το αιτηθούν.
  3. Συζητήσαμε ότι δεν υπάρχουν μεταφορές καθόλου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Η απάντηση της περιφέρειας ήταν ότι με τη δημοσίευση της τροπολογίας που καταργεί την ΚΥΑ στο ΦΕΚ, θα γίνουν πρόχειροι διαγωνισμοί για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ήδη έχουν ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων να προγραμματίσουν τα απαιτούμενα δρομολόγια. Από τα σχολεία του Δήμου μας μέχρι τις 18/9, μόνο το 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας έχει ανταποκριθεί και έχει ζητήσει 3 δρομολόγια από την περιφέρεια!!!!! Από την περιφέρεια επίσης μας είπαν, ότι η πρόσφατη τροπολογία στη βουλή προβλέπει ότι κατά παρέκκλιση των όσων περιορισμών υπάρχουν, μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι μαθητές που έχουν ανάγκη μεταφοράς. Δηλαδή ότι υπάρχει η δυνατότητα να μπουν ακόμα και περισσότερα δρομολόγια σε σχέση με πέρσι, αν οι διευθυντές των σχολείων και ο Δήμος, τεκμηριώσουν την αναγκαιότητά τους. Η διαδικασία αυτή λόγω πολλών γραφειοκρατικών προβλημάτων δε θα ολοκληρωθεί γρήγορα και θα περάσει χωρίς λεωφορεία το μεγαλύτερο διάστημα του Οκτώβρη.
  4. Διευκρινίστηκε ότι όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία, ο ταξιδιωτικός πράκτορας είναι υποχρεωμένος να διαθέσει και σχολικό συνοδό και κατά συνέπεια σταματάνε να μπαίνουν οι σχολικοί συνοδοί επί πληρωμή και με την ευθύνη των συλλόγων γονέων.

 

Με βάση αυτά είναι προφανές ότι για άλλη μια χρονιά θα αργήσουν πολύ να ξεκινήσουν τα σχολικά δρομολόγια, με ευθύνη της κυβέρνησης και της προηγούμενης περιφέρειας. Είναι επίσης προφανές ότι πρέπει οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και η Δημοτική αρχή να κινηθούν άμεσα και τεκμηριωμένα για να διεκδικήσουν συγκεκριμένα δρομολόγια, από την περιφέρεια. Τέλος είναι επίσης προφανές ότι η περικοπή των σχολικών μεταφορών μπορεί να προέλθει από το γεγονός ότι κάποια δρομολόγια θα κρίνονται άγονα.

Διεκδικούμε να ξεκινήσουν άμεσα οι μεταφορές των παιδιών μας. Γνωρίζουμε καλά ότι κάθε χρόνο θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα προβλήματα, όσο το κράτος θεωρεί ότι προϋπόθεση για να μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια τα παιδιά μας στο σχολείο είναι η κερδοφορία των ιδιοκτητών λεωφορείων. Μόνιμη λύση μπορεί να υπάρξει μόνο αν δημιουργηθεί κρατικός φορέας σχολικών μεταφορών με ειδικά εξοπλισμένο στόλο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

 

Καλούμε όλους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να προγραμματίσουν μαζί με την Ένωση μαζικές κινητοποιήσεις προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν οι μεταφορές των παιδιών μας.

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ- ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

18/9/2014

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.